علت سرگیجه زنان چیست و چه روش های درمانی ای دارد؟

از آنجائی که سرگیجه در زنان یکی از شایع ترین مشکلات برای زنان می باشد و سرگیجه در زنان باردار و سرگیجه در زنان شیرده می تواند خطر آفرین باشد در این مقاله قصد داریم در مورد علل سرگیجه در زنان صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

علت سرگیجه در زنان میتواند شامل دلایل متعددی باشد. سرگیجه یک توصیف رایج برای احساسات مختلف است. بیماری ورتیگو (Vertigo) شبیه سرگیجه است، اما علائم شدیدتری نسبت به سرگیجه دارد. احساس چرخش و دوران در بیماری ورتیگو، از سرگیجه عادی شدید تر است.

 

بیماری هایی که در اندام های تعادلی گوش داخلی، ایجاد میشوند؛ ممکن است باعث ورتیگو شود. همچنین علت سرگیجه زنان مسن بیماری های حادتر و شدیدتری مانند تومور و سکته نیز میتواند دارای علائمی مانند سرگیجه یا ورتیگو باشد. سایر علل سرگیجه میتواند شامل مواردی مانند : بیماری های قلبی (سکته قلبی)،مشکلات فشار خون، بیماری ها یا شرایط مغزی (سکته مغزی، زوال عقل و میگرن)، داروها (داروهای فشار خون و مسکن و آنتی بیوتیک ها)، اختلالات متابولیک (هیپوگلیسمی و کم آبی بدن)، سالخوردگی، شرایط روانی (اضطراب، استرس و افسردگی)، بارداری، آلرژی، عفونت سینوسی و … باشد.

همچنین از سری نشانه ها و علت سرگیجه زنان میتوان به سبکی سر، احساس ضعف یا بیهوشی، چرخش و حرکت، ضعف، خستگی، گیجی، احساس عدم تعادل، سردرد یا فشار سر، درد یا گرفتگی قفسه سینه، حالت تهوع یا استفراغ و … اشاره کرد.

 

سرگیجه در زنان

سرگیجه خود یک بیماری محسوب نمیشود اما ممکن است نشانه یک بیماری حاد و خطرناک‌ باشد؛ به همین علت در صورت تکرار شدن سرگیجه هایتان حتما با پزشک مشورت کنید. درمان دارویی برای سرگیجه بسته به علت آن متفاوت بوده و باید توسط یک متخصص ارزیابی شود. البته در اکثر موارد، نیاز به نگرانی نیست و  بیشتر علل سرگیجه بی ضرر هستند و این مشکل خود به خود برطرف می شود.

اگر میخواهید بررسی کنید علت سرگیجه زنان چیست، علت سرگیجه زن حامله یا به طور کلی علت سرگیجه در زنان جوان چیست با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

 

علت سرگیجه زنان باردار در دوران بارداری چیست؟

سرگیجه یک علامت رایج در دوران بارداری است. علت سرگیجه زنان باردار یا علت سرگیجه زن حامله در دوران بارداری، می تواند افزایش هورمون‌هایی باشد که باعث گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شود و جریان خون را به جنین افزایش می‌دهد. بنابراین این اتفاق می‌تواند منجر به کاهش فشار خون و سرگیجه موقت شود. از دیگر علل سرگیجه در دوران بارداری می توان به کاهش سطح قند خون یا تغییر متابولیسم بدن اشاره کرد. زنانی که کم خون هستند یا واریس دارند ممکن است بیشتر دچار سرگیجه شوند. سرگیجه در زنان باردار ممکن است در هر سه ماه رخ دهد.

این اتفاق بیشتر در سه ماهه اول رخ می دهد، اما در سه ماهه دوم، رحم در حال گسترش بوده و به رگ های خونی فشار می آورد و می تواند باعث سرگیجه شود. در سه ماهه سوم، زمانی که به پشت دراز می‌کشید، وزن کودک به رگ بزرگی که خون را از پایین تنه به قلب می‌برد؛ فشار آورده که می‌تواند منجر به سرگیجه شود. اگر در دوران بارداری یا شیردهی دچار سرگیجه شدید و این سرگیجه مداوم است یا اگر همراه با درد در شکم یا خونریزی واژن، تاری دید، سردرد یا تپش قلب است و می خواهید علت سرگیجه زنان شیرده را پیدا کنید؛ باید با پزشک خود تماس بگیرید.

همانگونه که دریافتید سرگیجه در زنان یا در مردان فرقی نمی کند ولی می تواند یک علامت هشدار دهنده در مورد احتمال وجود بیماری های دیگری که ممکن است خطرناک و مشکل ساز باشند باشد خصوصا زمانی که بیمار یک زن باردار باشد وجود بیماری های مشکل ساز و یا احتمال زمین خوردن و وارد شدن ضربه به قسمت های حیاتی مادر مثل ضربه مغزی و یا شکستن استخوان حتی استخوان لگن و یا سقوط از ارتفاع مثل راه پله وجود دارد. این گونه حوادث می تواند هم برای مادر و هم برای جنین خطرآفرین و مشکل ساز باشد.

سرگیجه در زنان و مردان می تواند علت های فراوان و مختلفی داشته باشد برای اینکه با علل مختلف سرگیجه و راههای درمان آنها آشنا شوید بهتر است به متن تست سرگیجه مراجعه نمائید.

چه زمانی باید برای درمان و بهبود علت سرگیجه زنان به دنبال مراقبت های پزشکی باشیم؟

گاهی اوقات یک بیماری خطرناک و تهدید کننده زندگی ممکن است فقط با سرگیجه شروع شود. بنابراین اهمیت پیگیری علت سرگیجه زنان جوان و یا علت سرگیجه زنان مسن در اینجا مشخص میشود. در صورتی که ناگهانی سرگیجه شدیدی به سراغ تان آمد و بهبود پیدا نکرد و علت آن نیز مشخص نشد، فورا به پزشک مراجعه کنید.

همچنین اگر علائم تان شدت پیدا کرد و یا علائم تان همراه با علائمی مانند: درد قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس، از دست دادن هوشیاری، غش کردن، تکلم نامفهوم، ضعف در یک طرف بدن یا ناتوانی در راه رفتن، تب یا رنگ پریدگی پوست و … همراه شد خیلی سریع به پزشک متخصص مراجعه کنید.

درمان های پزشکی برای علت سرگیجه بانوان

درمان سرگیجه بسیار متفاوت است و به علت سرگیجه در زنان بستگی دارد. از آن جایی که سرگیجه در زنان اغلب نشانه یک بیماری دیگر است؛ درمان بیماری یا بهبود شرایط زمینه ای می تواند علائم سرگیجه در زنان را تا حد بسیار زیادی بهبود ببخشد. اگر مشخص شود که یک مشکل پزشکی جدی دلیل سرگیجه فرد است، مانند حمله قلبی یا سکته مغزی، ممکن است نیاز به تزریق خون اورژانسی، مداخله یا جراحی باشد.

همچنین ممکن است برای درمان کم آبی مایعات IV داده شود. در صورت تشخیص و صلاح دید پزشک، بیمار ممکن است داروهایی برای کنترل تب یا درمان عفونت دریافت کند. در صورتی که بیمار تنگی نفس داشته باشد ممکن است به بیمار اکسیژن داده شود. اگر آزمایش خون شیمی غیر طبیعی خون (سطح الکترولیت) را نشان دهد، این مشکل نیز باید اصلاح شود.

داروهایی مانند مکلیزین (Antivert) یا بنزودیازپین ها (مانند دیازپام [Valium]، لورازپام [Ativan]) برای کنترل و بهبوداحساس چرخش و دوران همراه با سرگیجه، زمانی که سرگیجه یک علت احتمالی است، استفاده می شود.

سرگیجه در زنان

آیا درمان های طبیعی یا خانگی برای بهبود علت سرگیجه زنان وجود دارد؟

در خانه توصیه می شود که بیمار اقدامات زیر را برای موارد خفیف سرگیجه انجام دهد تا علت سرگیجه زنان برطرف شده و از خطرات و آسیب های احتمالی جلوگیری شود :

مقدار زیادی آب و نوشیدنی بنوشید تا بدن تان هیدراته بماند.

رعایت یک رژیم غذایی ملایم برای بهبود سرگیجه و جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ مناسب است. مصرف مایعات شفاف مانند آبگوشت، چای و آب میوه نیز ممکن است برای بهبود علت سرگیجه در زنان جوان کمک کننده باشد.

در یک مکان خنک و ساکت دراز بکشید تا استراحت کنید.

علت سرگیجه در زنان

به آرامی بایستید، زیرا ممکن است به سرگیجه مرتبط با تغییر وضعیت کمک کند.

از نورهای روشن، صداهای بلند و هر چیزی که ممکن است مغز را بیش از حد تحریک کند؛ اجتناب کنید.

برای کاهش استفراغ و حالت تهوع نیز میتوانید از قرص های معده استفاده کنید.

علت سرگیجه در زنان

از آنجایی که در هنگام سرگیجه ممکن است به کلی تعادل خود را از دست بدهید؛ ممکن است زمین بخورید و یا اتفاقات ناگوارتر و جبران ناپذیری بیفتد. بنابراین بهتر است قبل اینکه حادثه ای پیش بیاید اطراف تان را ایمن کنید. برای مثال نرده ها، واکر یا عصا و … اقدامات ایمنی هستند که ممکن است به جلوگیری از آسیب به بیمار کمک کنند. همچنین برای جلوگیری از سقوط، فرش و موکت را محکم کنید.

سخن پایانی علت سرگیجه در زنان

همانطور که در طول مقاله گفتیم؛ علت سرگیجه در زنان میتواند شامل دلایل بسیار زیادی باشد. در اغلب موارد جای نگرانی نیست و میتوان با کمی استراحت و رعایت رژیم های غذایی سالم و پر فایده، این مشکل را رفع کرد. در صورت برطرف نشدن باید به پزشک مراجعه کرد تا پزشک، علائم را بررسی کرده و علت سرگیجه را تشخیص دهد.

 

۶ دیدگاه

  • سلام من چند هفته ای هست که سرگیجه های بدی میگیرم و تست بارداری دادم منفی بوده هیچ بیماری خاص دیگه ای هم ندارم. آیا ممکنه این سرگیجه ام بخاطر گوش یا عفونت گوش باشد ؟ ممنون میشم جواب بدهید.

  • با سلام و خسته نباشید
    خانم من بعد از ۷ سال باردار شده و با شروع بارداری سرگیجه های شدیدی پیدا کرده البته به بیماری آنمی سیکل سل هم مبتلا بوده لطفا راهنمایی کنید چیکار کنیم.

  • سلام دکتر جان
    مادر من وارد دهه ششم زندگی شده و از زمانی که به یاد داریم دچار سرگیجه بود ولی الان سرگیجه های شدیدتر همراه با تاری دید دارد حتی چندین بار هم زمین خورده به نظر شما چیکار باید کرد؟

  • سلام سمیرا جان نیاز به یاد آوری نیست که مادر بزرگترین گنج زندگیست و برای مراقبت از این گنج باید سعی فراوان نمود ولی در جواب شما این سوال پیش می آید که آیا تا به حال به پزشک مراجعه کرده اید یا خیر؟ با توجه به اینکه سرگیجه در زنان خصوصا در سالمندان یک عارضه نسبتا شایع می باشد و دلایل مختلفی همچون کم خونی و ضعف عمومی و افت قند خون و فشار خون و…. دارد پس بهتر است برای تشخیص علت بیماری سرگیجه در زنان سریعا به پزشک مراجعه نمایید تا با انجام آزمایشات مختلف به علت اصلی بیماری پی ببرد و بعد اقدام به درمان کند.

  • علیک سلام محمد علی جان
    همانطور که فرمودید خانم شما مبتلا به آنمی یعنی کم خونی می باشد و با توجه با باردار شدن و نیاز جنین به خون بیشتر جهت رشد احتمال ابتلا به سرگیجه زنان بیشتر می شود پس لازم است حتما با پزشک زنان و زایمان مشاوره نمایید و تحت نظر ایشان تا مرحله زایمان باشید لطفا بدون اطلاع پزشک هیچ داروئی مصرف نکنید حتی داروهای تقویتی و گیاهی با پزشک متخصص بیماری های خونی هم در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *