قالب ضد آب سمعک

قالب ضد آب سمعک در برخی از انواع سمعک ها وجود دارد. این قالب ها قطعه های کوچکی هستند که به طور سفارشی ساخته می شوند. قطعات سمعک که در داخل گوش قرار می گیرند در دو مدل قالب گوش یا سبک گنبدی موجود می باشند. قالب ‌های سمعک از پلاستیک یا سیلیکون ساخته می شوند. از آنجایی که گوش ها در اشکال و اندازه های مختلف هستند، باید قالب ضد آب سمعک به درستی اندازه گیری شود.

 

فرآیند سفارشی‌سازی بدون درد است و شامل ایجاد قالب از مجرای گوش داخلی و گوش خارجی شما با یک ترکیب قالب‌گیری نرم است، دقیقاً مانند کاری که دندانپزشک برای برداشتن قالب از دندان‌های شما استفاده می‌کند.

انواع مختلف قالب های سمعک توسط یک قالب هدایت شنونده، به داخل گوش افراد هدایت می شوند. در ابتدا برای ساختن قالب ضد آب سمعک از موادی با جنس لاستیک گالوانیزه استفاده می شد. اما در سال ۱۹۹۲ میلادی، با پیشرفت علم و تکنولوژی، اولین قالب سفارشی سمعک تولید شد. در حال حاضر نیز قالب ضد آب سمعک در اندازه های مختلف، برای استفاده افراد تولید می شوند.برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر در مورد قالب های سمعک و نحوه ساخت قالب ضد آب سمعک تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

قالب ضد آب سمعک چیست؟

اگر اخیراً به متخصص شنوایی شناسی یا متخصص سمعک خود مراجعه کرده اید و آنها از سمعک ها نام برده‌اند، ممکن است با اصطلاح قالب سمعک برخورد کرده باشید. قالبهای سمعک قطعات کوچکی هستند که به صورت سفارشی ساخته می شوند تا در گوش شما قرار بگیرند. اگر به یک گروه ۱۰۰ نفره نگاه کنید، متوجه می شوید که هیچ دو نفری، گوش های یکسانی ندارند.

از آنجایی که گوش های هر فردی منحصر به فرد است، تهیه قالب های مناسب سمعک برای افرادی که از سمعک استفاده می کنند، بسیار ضروری است. هیچ اندازه یا شکل جهانی وجود ندارد که برای همه مناسب باشد و شنوایی شناس یا متخصص سمعک شما از مهارت ها و تخصص خود برای درست کردن قالب های سمعک برای گوش شما استفاده می کند.

در هنگام انتخاب نوع سمعک، مهم است که به راحتی فکر کنید. سمعک‌ها می‌توانند تأثیر فوق‌العاده مثبتی بر کیفیت زندگی شما داشته باشند، اما اگر آنها باعث ناراحتی شما شوند، بعید به نظر می‌رسد که آنها را آنطور که باید و شاید استفاده کنید. پس چه کار باید کرد؟ استفاده از قالب های سمعک!

قالب ضد آب سمعک مناسب شناگران یا افرادی هستند که پرده گوش آنها پاره شده است. این افراد هنگام حمام، شنا یا سایر موارد بایستی برای اجتناب از عدم ابتلا به عفونت گوش خیلی مراقب باشند و نگذارند که آب وارد گوش آنها شود. اگر جزو افرادی هستید که برای شنا به استخر می روید و آنقدر در شنا کردن مهارت دارید، برای اینکه مانع از این شوید که پرده گوش تان در اعماق زیاد اسیب نبیند و خدای نکرده با پارگی پرده گوش مواجه نشوید، توصیه می کنیم حتماً از قالب های ضد آب استفاده کنید.

چرا از قالب ضد آب سمعک استفاده کنیم؟قالب ضد آب سمعک

قالب های سمعک بخشی از یک نوع سمعک شناخته شده و در داخل گوش قرار می گیرد. این قالب ها به صورت سفارشی ساخته شده اند و به گونه ای طراحی شده اند که تا حداکثر امکان مناسب گوش شما باشد. برای افرادی که در فرکانس‌های پایین یا بیشتر مشکل شنیدن دارند، قالب‌های سمعک صدای بهتری ارائه می‌دهند! زیرا به خوبی در داخل گوش قرار می‌گیرند. متناسب بودن این قالب ها با گوش افراد باعث می‌شود صدای تقویت‌شده به خارج از کانال نرود و یک حلقه بازخورد تقویتی ایجاد کند. قالب سمعک اغلب برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق استفاده می شود.

افرادی که قبلاً به استفاده از سمعک عادت کرده‌اند، ممکن است سبک قالب سمعک ضد آب را ترجیح دهند. در حالی که استفاده‌کنندگان سمعک برای اولین بار اغلب سبک گنبدی قالب سمعک را انتخاب می‌کنند زیرا راحت‌تر هستند، انسداد کمتری دارند و به راحتی قابل تعویض هستند. برای افرادی که کم شنوایی با فرکانس بالا دارند (به این معنی که در شنیدن صداهای بلندتر مانند صدای کودکان مشکل دارند)، سمعک های سبک گنبدی اغلب کافی هستند. از آنجایی که گوش ها در شکل ها و اندازه های مختلف هستند، بسیار مهم است که یک متخصص شنوایی، یک قالب سمعک سفارشی را برای شما تجویز کند تا با شکل منحصر به فرد گوش شما مطابقت داشته باشد.

اصول ساخت قالب ضد آب سمعک

قالب ضد آب سمعک

اگر متوجه تفاوتی در شنوایی خود شده اید یا برای ارزیابی شنوایی خود پیش شنوایی سنج یا متخصص شنوایی سنجی رفته و او سمعک را توصیه کرده است، ممکن است نام قالب ضد آب سمعک را شنیده باشید. انواع مختلفی از قالب های سمعک موجود است و متخصص شنوایی سنجی تان می تواند به شما کمک کند تا بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

گوش‌های ما ریزه‌پوسته یا اسپاک‌مانند، بیرون زده یا جمع‌شده، انعطاف‌پذیر یا سفت و… هستند. شکل و بافت گوش‌های ما به اندازه شکل بینی روی صورت‌مان متفاوت است. گوش‌های ما عملکرد مهمی را انجام می‌دهند و آن هم این است که از طریق آنها می توانیم صدای دنیای اطراف خودمان را بشنویم. و برای کسانی که از سمعک استفاده می کنند، یک قالب ضد آب سمعک می تواند تفاوت بزرگی در شنیدن واضح تر دنیای اطرافشان ایجاد کند. قطعات سمعک که در داخل گوش قرار می گیرند در دو سبک اصلی هستند: قالب گوش یا سبک گنبدی.

قالب ضد آب سمعک

قالب ضد آب سمعک از پلاستیک یا سیلیکون ساخته شده‌اند و به‌طور سفارشی مناسب می‌شوند تا به خوبی و دقیقاً در داخل کانال گوش قرار گیرند. آنها معمولاً دریچه های کوچکی برای عبور هوا دارند. سبک‌های گنبدی که شبیه مخروط‌های کوچک به نظر می‌رسند، به شکل اختصاصی برای گوش فرد سفارشی نمی‌شوند. این‌ها در اندازه‌های استاندارد موجود هستند و به شما اندازه‌ای داده می‌شود که مناسب مجرای گوش شما است.

آنها معمولاً دارای دهانه های بزرگی هستند تا صدای طبیعی و تهویه زیادی را وارد کنند. بسته به نوع و درجه کم شنوایی و آناتومی گوش، قالب ضد آب سمعک می تواند اندازه کانال (کوچک)، اندازه نیم پوسته (متوسط) یا سایز کامل (بزرگ) باشد. نوع قالب گوش به ترجیح شخصی شما، شکل و بافت گوش و سمعک خاص شما نیز بستگی دارد.

عیب یابی مشکلات قالب سمعک

برخی از انواع قالب ضد آب سمعک برای برخی افراد مناسب تر هستند. هنگامی که شنوایی‌شناس یا متخصص شنوایی‌شناس خود را می‌بینید، آنها در مورد گزینه‌های مختلف با شما صحبت می‌کنند، مزایا و معایب را بررسی می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا بر اساس ترجیحات فردی و شکل گوش‌هایتان تصمیم بگیرید که کدام قالب برای شما بهترین است. برخی از مشکلات رایجی که کاربران قالب های سمعک می توانند تجربه کنند عبارتند از:

  • صدای خود فرد خفه به نظر می رسد: از آنجایی که قالب گوش مجرای گوش را مسدود می‌کند، کاربران ممکن است متوجه شوند صدای آنها خفه می‌شود، دقیقاً مانند هنگام سرماخوردگی. این به عنوان اثر انسداد شناخته می شود و می توان آن را با اصلاح قالب گوش یا تغییر مدار سمعک مدیریت کرد.
  • صدای خود فرد خیلی بلند به نظر می رسد: هنگامی که یک کاربر سمعک شکایت می کند که صدای او خیلی بلند است، ممکن است قالب سمعک به دریچه بزرگتری نیاز داشته باشد.
  • بازخورد یا سوت زدن: اگر دریچه گوش بیش از حد بزرگ باشد یا قالب در محل نامناسبی قرار گیرد، صدا می تواند از آن نشت کند و باعث بازخورد شود. متخصص شنوایی شما می تواند این مشکل را با اتصال یک وسیله کوچک که قالب گوش را ایمن تر در جای خود نگه می دارد و از بازخورد جلوگیری می کند، برطرف کند.

از قالب سمعک خود مراقبت کنید

قالب سمعک بخش مهمی از ابزار شنوایی شماست. هر شب قبل از رفتن به رختخواب آن را پاک کنید و اگر با مشکل یا ناراحتی مواجه شدید به متخصص شنوایی خود اطلاع دهید. اگر در دهانه های قالب سمعک یا لوله ای که از داخل آن عبور می کند، هر گونه زباله مشاهده کردید، حتماً سمعک خود را با استفاده از دستورالعمل هایی که توسط متخصص شنوایی به شما داده شده است، تمیز کنید.

کاربرانی که از سمعک استفاده نمی کنند، نیز ممکن است از قالب گوش استفاده کنند. گوش‌گیرها و گوش‌گیرهای سفارشی برای محافظت از صدا، راه بسیار خوبی برای محافظت از شنوایی شما در برابر صداهای بلند در محل کار یا بازی هستند. نوازندگان، مسابقات اتومبیل رانی و حتی برخی از تیم‌های فوتبال حرفه‌ای از قالب‌های گوش با یک محفظه صوتی استفاده می‌کنند که جلوی بیشتر صداها را می‌گیرد و در عین حال به کاربر اجازه می‌دهد گفتار را بفهمد.

برخی از شناگران از قالب های مخصوص گوش استفاده می کنند که برای جلوگیری از خروج آب از مجرای گوش آنها طراحی شده است. متخصصان مراقبت از شنوایی می توانند به شما کمک کنند که این نوع قالب ضد آب سمعک یا گوشواره ها را نیز انتخاب نمایید. اگر شنوایی شما تغییر کرده است یا مشکوک به کاهش شنوایی هستید، برای ارزیابی شنوایی خود با کارشناسان شنوایی سنجی ما قرار ملاقات بگذارید.

سوالات متداول

 

انواع قالب ضد آب سمعک کدامند؟ قالب های سمعک به ۳ دسته تقسیم می شود که عبارتند از قالب سخت سیلیکونی (مخصوص بزرگسالان)، قالب نرم سیلیکونی و قالب نرم پختنی (مخصوص نوزادان و کودکان)

قیمت قالب سمعک ضد آب چقدر است؟ برای هر گوش ۱۰۰ هزارتومان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *