تست oae

تست شنوایی سنجی OAE

ما در این متن قصد داریم تست OAE را برای شما شرح دهیم و در مورد فوائد تست شنوایی سنجی OAE صحبت کنیم.

دستگاه OAE برای غربالگری شنوایی نوزادان بکار میرود و تایید کننده شنوایی نرمال نوزاد یا کودک میباشد.

چنانچه تست انجام شده با این دستگاه fail شد و شنوایی نرمال رو تایید نکرد ؛ نوزاد را برای تست های ABR و ASSR ارجاع داده تا مشکل و میزان افت شنوایی مشخص گردد. و در صورت تایید کم شنوایی فرد نیاز به سمعک دارد.

تست OAE چیست؟

تست گسیل صوتی گوش – Otoacoustic Emission(OAE) ، پاسخهای آکوستیکی تولید شده توسط گوش داخلی (حلزون شنوایی) در واکنش به محرکهای صوتی را اندازه گیری می کند. OAE با قرار دادن یک پروب کوچک که شامل یک میکروفون و یک بلندگوی کوچک است، در مجرای گوش خارجی انجام می گیرد. این تست زمانی انجام می شود که نوزاد در حالت خواب باشد.

محرک های صوتی از طریق میکروفون موجود در پروب به درون گوش ارسال می شود. زمانی که این محرکها، به اندام حلزونی شکل (Cochlea) گوش داخلی می رسند، سبب ارتعاش سلولهای مویی خارجی می شوند که این به نوبه خود سبب تولید صدای بسیار ضعیفی می شود که برگشت این صدا به گوش خارجی، توسط میکروفون دستگاه OAE ثبت می شود.

متخصصین شنوایی شناس می تواند صداها را تشخیص داده و آن ها را مورد بررسی قرار دهد. اگر صدایی ضبط شده باشد می توان نتیجه گرفت که نوزاد تست را پشت سر گذاشته است. مدت زمان انجام این تست بین ۵ تا ۸ دقیقه متغیر است.

دستگاه های موجود در ماهان سمعک عبارتند از:

تست oae

شنوایی طبیعی :

افراد با شنوایی طبیعی دارای OAE نرمال می باشند به این معنی که شنوایی آنها در محدوده نرمال یعنی کمتر از ۳۵ دسی بل قرار دارد و عملکرد حلزون آنها نرمال است .

OAE غیر نرمال:

افرادی که در این تست رد می شوند به احتمال قوی دارای کم شنوایی بیشتر از ۳۵ دسی بل هستند و نیاز به ارزیابی های تکمیلی تر مانند تست ادیومتری یا نوار گوش ، تمپانومتری و یا تست ABR دارند.

یکی از عوامل دیگری که می تواند سبب رد شدن این تست شود وجود عفونت در گوش میانی هست که مانع انتقال و ثبت پاسخ های سلول مویی می شود.در این گونه موارد انجام تست تمپانومتری حتما” توصیه میشود.

 

تست OAE

ضرورت انجام غربالگری شنوایی نوزادان

یکی از شایع ترین اختلالات بعد از تولد کم شنوایی می باشد.

مهمترین زمان کودک برای یادگیری زبان در ۳ سال اول زندگی است، زمانی که مغز در حال رشد و بلوغ است. در حقیقت، کودکان در ۶ ماه اول زندگی یادگیری گفتار و زبان را شروع می‌کنند. به همین دلیل غربالگری و شروع مداخلات برای کاهش شنوایی در اسرع وقت بسیار مهم است. تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که کم شنوایی دارند باید زودتر از دیگران به آنها کمک شود تا مهارت‌های زبانی را بهتر یاد بگیرند.

علاوه بر تست OAE، انجام آزمون ABR در سه ماهگی برای تمام نوزادان توصیه می گردد چرا که تست OAE به تنهایی، نمیتواند اختلالات عصب شنوایی و بد شنوایی را تشخیص دهد و با استفاده از این آزمون تنها وضعیت حلزون گوش بررسی می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *