شاید شما هم نام تست PTA گوش را تا به امروز شنیده باشید. آزمون PTA گوش را می توان به عنوان یکی از بهترین راه های موجود در جهت تست شنوایی گوش معرفی کرد که به علت داشتن یک سری مزایای خاص، امروزه محبوبیت زیادی هم به دست آورده است. جالب است بدانید که تحقیقات زیادی در مورد بازه شنوایی افراد بزرگسال در کشور های مختلف صورت گرفته است.

بر اساس همین مطالعات، محققان اعلام کرده اند که ۱۶ درصد از افراد بزرگسال اروپایی، مشکل افت شنوایی بالای ۲۵ دسی بل دارند. این مسئله می تواند مشکلات خاص خود را ایجاد نماید. در هر صورت، استفاده از آزمایش ادیومتری با صدای خالص، می تواند وضعیت گوش را خیلی راحت تر مورد بررسی قرار دهد. امروز ما قصد داریم تا در مورد تست PTA گوش با شما صحبت کنیم.

تست PTA گوش چیست؟

بیایید تا کارمان را با پاسخ به یک سوال مهم شروع کنیم: آزمون PTA گوش چیست؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که تست PTA گوش، یکی از آزمایش های به کار رفته در جهت بررسی وضعیت شنوایی گوش به حساب می آید که به علت داشتن یک سری ویژگی های خاص، امروزه محبوبیت زیادی هم به دست آورده است. بهترین برای تعیین ضعف شنوایی به صورت کمی، استفاده از آزمایش PTA است. جدا از این مسئله، این آزمایش می تواند نوع کم شنوایی را نیز به صورت کامل مشخص نماید. این آزمایش حتما باید توسط دستگاه های مخصوص و با استفاده از ابزار های ویژه صورت گیرد و همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از آن اهمیت زیادی داشته باشد.

آزمون PTA

به خاطر داشته باشید که اتاق های آکوستیک، مهم ترین محل برای انجام تست PTA گوش هستند. آزمایش ادیومتری با صدای خالص، با استفاده از دستگاه ادیومتر صورت می گیرد. شنوایی شناس یا ادیولوژیست به عنوان اپراتور دستگاه عمل کرده و با تنظیم کردن دستگاه بر روی موارد مورد نیاز، می تواند وضعیت بیمار را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهد. به خاطر داشته باشید که در طی این آزمایش، صوت های خاصی به فرم یک بوق به سمت گوش بیمار ارسال می شود. فرد باید هر زمانی که بوق را شنید، آن را اعلام نماید.

این اصوات هم باید از طریق هدفون هم باید با استفاده از ویبراتور به گوش آزمایش شونده ارسال شوند تا وضعیت کلی و جامع بدن به صورت کامل مورد بررسی قرار گیرد. این اصوات همگی تک فرکانس بوده و در محدوده های فرکانسی مختلفی به سمت گوش بیمار ارسال خواهند شد. آستانه شنوایی، مهم ترین عاملی است که در آزمایش PTA محاسبه می شود.

ادیومتری با صدای خالص را می توان به عنوان یکی از قسمت های برنامه حفاظت شنوائی شناسایی کرد. یک برنامه حفاظت شنوائی خوب، پنج مرحله اصلی دارد. این پنج مرحله عبارت اند از بررسی میزان سر و صدا، کنترل سر و صدا با استفاده از روش های فنی، آموزش برای کنترل صدا و بهبود وضعیت گوش، حفاظت از گوش و پایش وضعیت شنوایی. همانطور که مشاهده می کنید، ادیومتری با صدای خالص در آخرین مرحله این برنامه قرار می گیرد. با استفاده از تست PTA گوش شما می توانید همواره وضعیت گوش خود را مورد بررسی قرار دهید.

آزمایش ادیومتری با تن خالص

بررسی تاریخچه آزمایش PTA

تاریخچه شروع آزمایش PTA، به قرن ۱۶ میلادی باز می گردد. در اواخر این قرن، کارگرانی که در نزدیکی دیگ های بخار کار می کردند با مشکلات کاهش شنوایی شدید مواجه شدند. همین مسئله هم باعث شد تا آنها به دنبال راهی در جهت دریافت تاییدیه پزشک و غرامت باشند. از همان بازه زمانی به بعد، مسئله مربوط به افت شنوایی در مشاغل خاص توسط اکثر دولت ها مورد تایید قرار گرفت

. مشاغل خاصی همچون نساجی، کشاورزی، فلز کاری و غیره همگی از جمله مشاغلی هستند که هم اکنون به تست PTA گوش نیاز دارند. در طی بازه های زمانی مختلف، بیماران همواره با تست ها و آزمایش های مختلفی مواجه شده و وضعیت شنوایی آنها مورد بررسی قرار می گرفته است. امروزه انجام آزمایش PTA به عنوان بهترین راه موجود در جهت بررسی وضعیت شنوایی به حساب می آید.

مراحل تست PTA کدام اند؟

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که به صورت دقیق، تست PTA گوش چه مراحلی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تست PTA گوش، بر اساس نحوه اجرایش از چند مرحله مختلف تشکیل شده است. یکی از روش های مربوط به انجام آزمایش PTA، ۱۳ مرحله داشته و دیگر روش اجرای این تست ۶ مرحله دارد. استفاده از دستگاه های هوشمند و اتوماتیک در این زمینه، به متخصصین کمک کرده تا به راحتی بتوانند وضعیت گوش بیماران را مورد بررسی و آنالیز قرار دهند.

البته، شما باید این مسئله را نیز به خاطر بسپارید که گاهی اوقات تست PTA گوش نمی تواند پاسخگوی همه نیاز های شما باشد. گاهی اوقات شما مجبور به استفاده از سایر تست های شنوایی سنجی در جهت بررسی وضعیت شنوایی خود می شوید.

نکات مهم در جهت انجام تست PTA گوش

در جهت انجام تست PTA گوش شما باید به یک سری نکات خاص توجه داشته باشید که در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید. در ابتدا شما باید بیمار را توجیه کنید تا گوشی را به خوبی بر روی گوش خود قرار دهد، آدامس نجود و در صورتی که از عینک استفاده می کند، به صورت کامل عینک را بردارد. به خاطر داشته باشید که آموزش نحوه پاسخ دادن به بیمارانی که برای اولین بار در آزمایش ادیومتری با صدای خالص شرکت می کند یک مسئله مهم به حساب می آید. آزمایش PTA ممکن است برای برخی از بیماران کمی چالش برانگیز باشد. در نتیجه، شما باید مطمئن شوید که همه اطلاعات مورد نیاز کاربران را در اختیارشان قرار داده اید.

تست PTA گوش

جدا از این مسئله، آزمایشگر در طی پروسه تست PTA گوش، یک سری سوالات مهم را نیز از بیمار می پرسد. به عنوان مثال، سوالات مربوط به بررسی دقیق وضعیت بیماری های قبلی و قلبی بیمار، سوابق مصرف دارو های خاص، دلیل اصلی مراجعه بیمار به برای شرکت در آزمایش PTA و غیره هستند. در نهایت، آزمایشگر باید همه موارد ایمنی مربوط به تست PTA گوش را مورد بررسی قرار دهد. به عنوان مثال، آزمایشگر باید مطمئن شود که ضریب انعکاس دیوار کم بوده و از این نظر اختلال در آزمایش ایجاد نمی شود.

کف اتاق آزمایش باید از یک لایه پوشش نرم تشکیل شده باشد تا در هنگام انجام آزمایش، اختلالی ایجاد نشود. یکی از مهم ترین مواردی که آزمایشگر در این مرحله آن را مورد بررسی قرار می دهد، قرارگیری دقیق هدفون می باشد. شما باید مطمئن شوید که هدفون به صورت دقیق بر روی سر بیمار قرار گرفته و شما به درستی در حال اجرای آزمایش هستید.

انجام آزمایش PTA از طریق هوا

همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله مهم اشاره کردیم، تست PTA گوش از دو طریق صورت می گیرد. روش اول انجام آزمایش PTA، استفاده از هوا است. در این روش انجام آزمایش PTA، آزمایشگر باید از هدفون استفاده کند تا وضعیت شنوایی بیمار را به راحتی مورد بررسی قرار دهد. به خاطر داشته باشید. که این روش آزمون به عنوان متداول ترین روش شناخته شده و تقریبا ۱۳ مرحله دارد. در لیست زیر، شما می توانید مراحل انجام آزمایش PTA با این روش را مشاهده نمایید.

  • در اولین مرحله آزمایش ادیومتری با صدای خالص، آزمایشگر باید دستگاه را روشن کند.
  • دومین مرحله تست PTA گوش مربوط به قرار دادن گوشی بر روی سر فرد می باشد.
  • در سومین مرحله آزمایش ادیومتری با صدای خالص، شما باید خروجی را تنظیم کنید. بهتر است که خروجی بر روی گوشی باشد که بهتر می شنود.
  • در چهارمین مرحله آزمایش ادیومتری با صدای خالص شما باید دکمه TONE را تنظیم کنید.
  • پنجمین مرحله آزمایش PTA مربوط به تنظیم فرکانس است.
  • سپس در ششمین مرحله آزمون PTA گوش شما باید دکمه شدت را تعیین نمایید.
  • هفتمین مرحله آزمایش ادیومتری با صدای خالص مربوط به ارسال صدای بوق با فاصله ۱ تا ۲ ثانیه ای می باشد.
  • سپس در هشتمین مرحله تست PTA گوش شما باید پاسخ فرد را ثبت کنید.
  • در نهمین مرحله آزمون PTA گوش، صدا به صورت واحد های ۱۰ دسی بلی کاهش پیدا می کند تا حدی که فرد دیگر پاسخ ندهد.

سپس آزمایشگر می تواند آستانه شنوایی را تعیین، نتیجه تست PTA گوش را ثبت و گوش دوم را نیز مورد بررسی قرار دهد.

انجام این آزمایش از طریق استخوان

به خاطر داشته باشید که روش انجام تست PTA به صورت استخوانی، کمی ساده تر است. در این روش انجام تست PTA، فقط کافی است که حالت دستگاه را بر روی Bone تنظیم نمایید. سپس برای اجرای درست آزمایش ادیومتری با صدای خالص، شما باید ویبراتور را بر روی استخوان ماستوئید قرار دهید و فرکانس را تنظیم نمایید.

در نهایت، آزمایشگر می تواند مراحل روش قبلی تست PTA گوش را دنبال نماید تا به راحتی وضعیت شنوایی بیمار را مورد بررسی قرار دهد. در نهایت، بهتر است که قبل از اقدام برای انجام تست PTA گوش، وضعیت بیمار از نظر بیماری های خاص را بررسی کنید و مطمئن شوید که در طی روند تست PTA با مشکلی مواجه نخواهید شد.

۴ دیدگاه

  • با عرض سلام
    آقای دکتر پدر من دچار کم شنوایی بود بردیم دکتر و سمعک تجویز کرد حالا باز هم با استفاده از سمعک صدای تلویزیون و رادیو را خیلی زیاد میکنه و میگه نمی شنوم چیکار کنم؟

  • سلام آقای دکتر دختر من کلاس اول ابتدائی هست در سنجش ورود به دبستان در مورد شنوایی دخترم نظری ندادند ولی دخترم میگه بعضی از جملات معلم را نمی شنوم و بقیه اش را خیلی ضعیف می شنوم منزل ما هم اصفهان هست راهنمایی کنید کجا و به چه دکتری مراجعه کنیم؟

  • سلام وقت شما بخیر بله متاسفانه یکی از اثرات کم شنوایی برای کودکان و نونهالان نشنیدن صدای معلم و یاد نگرفتن دروس می باشد، شما باید به مرکز شنوایی ماهان سمعک به آدرسی که در سایت ذکر شده تشریف بیاورید در این مرکز با پیشرفته ترین تجهیزات مشکلات شنوایی کودک شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت نیاز اقدامات تخصصی انجام خواهد گرفت.

  • سلام وقت شما بخیر برای شما دو راهکار هست یکی اینکه میتوانید حضوری تشریف بیاورید کلینیک ماهان سمعک به آدرس ذکر شده در سایت و دیگر اینکه در صورتی که پدر شما قادر به آمدن به کلینیک نیست با ما هماهنگ کنید تا پزشک شنوایی شناس ما به محل شما مراجعه کرده و با شنوایی سنجی از پدر بزرگوارتان اقدام به تنظیم یا تعویض سمعک نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *