ما در این مقاله علاوه بر علائم و دلایل عفونت گوش به روش های درمان عفونت گوش به صورت خانگی و پزشکی می پردازیم.گوش از مهم ترین اندام های حسی انسان است که نقش مهمی در ارتباط با دیگران و حفظ تعادل بدن دارد. گاهی این عضو مهم دچار التهاب و عفونت می شود که معمولا به این بیماری اوتیت میانی حاد می گویند.

عفونت گوش ممکن است هم برای بزرگسالان و هم برای خردسالان و نوزادان بروز کند.در بیشتر موارد عفونت گوش موضوع جدی و نگران کننده ای نیست و با برخی از راه کار های خانگی میتوان این عفونت را درمان و بهبود داد. برای آگاهی از راههای درمان عفونت گوش با ما همراه باشید.

علائم عفونت گوش:

برخی از علائم شایع عفونت و التهاب گوش عبارت است از : احساس درد و ناراحتی داخل گوش به ویژه شب ها،خروج ترشحات مانند چرک از داخل گوش، کاهش یا قطع شنوایی، حالت تهوع و استفراغ، سر درد.

این علائم ممکن است به صورت مقطعی یا دائم احساس شود.در کودکان خردسال علاوه بر علائمی که گفته شد ممکن است علائم دیگری هم مشاهده شود.مالش یا کشیدن گوش، بی قراری شدید، کاهش اشتها، اختلال در تعادل بدن، تب و سردرد از تظاهرات بالینی در کودکان است.

علت عفونت گوش :

عفونت گوش میتواند ناشی از ویروس یا باکتری هایی باشد که در اثر گرفتگی شیپور استاش گوش به وجود می آیند. شیپور استاش لوله های کوچکی در گوش هستند که به پشت گلو وصل میشود.

این باکتری ها که Streptococcus pneumoniae یا Haemophilus influenzae  نامیده میشود باعث جمع شدن مایع در گوش میانی می شود.این عفونت ممکن است حاد یا مزمن باشد که نوع حاد آن با وجود دردناک بودن آن کوتاه مدت است.نوع مزمن آن ممکن است موجب آسیب دائمی گوش میانی و داخلی شود.

عفونت گوش داخلی و لاله گوش اغلب به دلیل وجود زخم و ایجاد میکروب و قارچ در آن قسمت ایجاد می شود. که در شناگران و کودکان بیشتر مشاهده می شود.از دلایل دیگر عفونت گوش میتوان این موارد را نام برد : استعمال سیگار و دخانیات، تغیرات در فشار هوا، عفونت های سینوسی، سرما خوردگی و انواع آلرژی ها و…

علت عفونت گوش

درمان عفونت گوش

همیشه اولین قدم در شروع روند درمان اختلالات و بیماری ها ، یافتن علل و عوامل آن بیماری با توجه به علائمی است که در بدن فرد مشاهده میشود .در مورد عفونت گوش هم مانند سایر بیماری های بدن ابتدا باید علل آن یافت شود. سپس با مراجعه به کلینیک های شنوایی یا گوش و حلق و بینی اقدام به درمان و بهبود عفونت کرد.

معمولا علل و علائم عفونت گوش در کودکان با بزرگسالان متفاوت است و درمان متفاوتی هم دارد.اما چیزی که مهم است اقدام به موقع برای درمان با مراجعه به پزشک است . تا بیماری بیشتر از این پیشرفت نکند . اما امروزه برخی از راهکار های خانگی برای درمان عفونت و التهاب گوش مشخص شده اند که با کمک این راه ها فرد می تواند درد و التهاب گوش خود را تا حدود زیادی بهبود ببخشد و از پیشروی عفونت جلوگیری کند.

سرکه سیب و عفونت گوش

استفاده از سرکه سیب:

این مسئله که سرکه سیب می تواند باعث درمان عفونت گوش بشود به طور قطعی اثبات نشده است.اما به توجه به این که سرکه سیب دارای اسید استیک است می توان از آن برای درمان استفاده کرد،زیرا طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده، این ساید قابلیت نابودی باکتری و قارچ و ویروس ها را دارد.

طرز استفاده از سرکه سیب : کمی سرکه سیب و آب را به طور مساوری با هم ترکیب کنید سپس پنبه را به این ترکیب آغشته کنید و درون گوش خود به مدت ۵ دقیقه قرار دهید. می توانید روزی ۲ یا ۳ بار این کار را تکرار کنید.

درمان عفونت گوش به روش خانگی با سیر :

برای درمان عفونت گوش ها فقط یک حبه سیر است! سیر معجزه طبیعت می تواند برای درمان عفونت گوش بسیار کاربردی عمل کند.همه ما از خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی سیر با خبر هستیم. این ترکیبات موجود در سیر به از بین بردن باکتری های عامل عفونت کمک می کند و درد و التهاب را کاهش می دهد.

جدای این خواص، سیر سرشار است از آسیلین که علیه باکتری ها و ویروس های عامل عفونت کار می کند.همچنین سیر حاوی مقداری ترکیبات معطر است که به صورت طبیعی ضد عفونی کننده هستند.

یک حبه سیر بردارید و پوستش را بکنید. مطمئن شوید تمیز است. در سوراخ گوشتان قرارش دهید. با اینکه درد و التهاب در عرض چند دقیقه از بین می رود توصیه می کنم بگذارید یک شب داخل گوش بماند.پخش شدن گرما را داخل گوش خود حس می کنید. این روش همچنین برای بهبود سردرد و کاهش دمای بدن نیز به کار می رود.

اگر از تب بالا رنج می برید، سیر را به برش های ضخیم تقسیم کنید و مدتی در سرکه سیر بخیسانید.این محلول را داخل گوش خود قرار دهید و روی پا ماساژ دهید. تب در عرض چند دقیقه از بین خواهد رفت.برخی از این درمان های خانگی با درمان های خانگی گوش درد مشابه هستند . برای اطلاع از روش های بیشتر، مقاله درمان درد گوش در سایت ماهان سمعک را مطالعه کنید

عفونت گوش و سیر

درمان پزشکی :

اگر علائم شما پیشرفت کرد و عفونت بهبود نیافت نیاز است که سریعا به پزشک مراجعه کنید. ممکن است شما به عفونت گوش مزمن دچار شده باشید که بدون درمان دارویی کنترل نمی شود. پزشک برای درمان عفونت گوش پس از معاینه گوشتان در بهترین حالت برای شما ایبوپروفن یا استامینوفن تجویز میکند تا درد گوش شما کنترل شود.

همچنین پزشک ممکن است قطره ی گوش و آنتی بیوتیک برای کاهش عفونت و التهاب تجویز کند. در هر حال شما باید به دستور دکتر و طریقه مصرف دارو پایبند باشید . در موارد خاصی که عفونت بسیار پیشرفت کرده و درد شدید توسط فرد مبتلا احساس می شود پزشک جراحی را نیاز می داند .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *