کم شنوایی یک طرفه
کم شنوایی یک طرفه یکی از مشکلات و ناراحتی های گوش است که به دلایل مختلف و در همه سنین ممکن است برای هر فردی رخ دهد ما در این متن قصد داریم شما را با کم شنوایی یک طرفه آشنا کرده و راههای درمان کم شنوایی یک طرفه را مرور کنیم، پس لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
زنده كردن گوش بیمار بهتر از سپردن كارها و وظايف گوش بیمار به گوش سالم است. معمولا يكى از موارد بالينى سخت در تجويز سمعك، کم شنوایی یک طرفه است.
معمولا در متون علمى و تخصصى، براى اين نوع كم شنوايى ها، سمعك هاى كراس تجويز مى گردد. در سمعك هاى كراس، ميكروفن بر روى گوش ناسالم قرار مى گيرد و صداهاى رسيده به آن گوش را دريافت مى كند و (از طريق سيم و يا به صورت بى سيم) به گوش ناسالم مى فرستد و بدين وسيله گوش سالم جور گوش ناسالم را مى كشد.
نكته اى كه در اينجا مهم است اين است كه براى مكان يابى و عملكردهاى برتر دو گوشى نياز به وجود دو گوش (يا ورودى، هر كدام واقع در هر سمت از سر) مى باشد و با اختلافات شدتى و زمانى بين اين دو گوش است كه نورون ها و مراكز موجود در ساقه ى مغز اعمال خود را انجام مى دهند.
حال آنكه چنين اعمالى با يك گوش و آنهم با سمعك كراس رخ نمى دهد. سمعك كراس كمكى كه مى كند اين است كه ميزان آگاهى فرد را از صداهاى موجود در سمت گوش ناسالم افزايش مى دهد و در شرايط خاص و محدود فقط مى تواند كمك كننده باشد ولى نمى تواند اعمال خاص دو گوش را همچون قدرت تشخيص و درك صداها از فواصل دور (شنوايى عمقى) را انجام دهد، به ويژه براى صداهاى ضعيف فركانس بالايى كه از دور و در يك محيط شلوغ و بازآوا به فرد مى رسد. براى شنوايى دو گوش نياز به دو گوش است و يك گوش سالم نمى تواند با توسل به سمعك كراس، جبران گوش ناسالم شود.
به همين علت، در کم شنوایی یک طرفه اى كه امكان تقويت و زنده كردن گوش ناسالم است، بهتر است سمعك براى گوش ناسالم تجويز گردد و سعى گردد، بجاى سمعك كراس، سمعكى براى گوش ناسالم تجويز گردد تا بدين وسيله شنوايى دو گوشى رخ دهد. مواردى از کم شنوایی یک طرفه اى شديد وجود داشته اند كه با تجويز سمعك براى گوش ناسالم زنده شده اند و فرد توانسته است عملكردهاى برتر دو گوش اش را دوباره به دست آورد. پس نبايد به سادگى از کم شنوایی یک طرفه اى كه امكان زنده كردنش وجود دارد گذشت و نبايد فقط براى راحتى و آسانى كار، سمعك كراس تجويز كرد.
ضمنا در مواردى كه گوش ناسالم قابل زنده شدن نيست و فرد نياز به شنيدن صداهاى دور دست دارد و سمعك كراس موثر واقع نشده است، مى توان سمعك بازى را به همراه سيستم ميكروفن بى سيمى براى گوش سالم تجويز كرد تا بدين وسيله، صداى دوردست (كه در مورد كودكان، بيشتر صداى معلم است) به وسيله ى اين نوع ميكروفن دريافت شود و به صورت بى سيم به سمعك باز تحويل داده شود و از طريق آن به گوش سالم و سپس به مغز منتقل شود.
به ياد داشته باشيم كه انسان با يك گوش خود، ضعيف ترين صدايى را كه مى تواند بشنود تقريبا از يك و نيم مترى است ولى وقتى دو گوشى بشنود، اين ميزان سه برابر يعنى از چهار و نيم مترى مى شود. پس زنده كردن گوش ناسالم بهتر از سپردن وظايف آن به گوش سالم است!
ما در این متن قصد داشتیم شما را با بیماری کم شنوایی یک طرفه آشنا کنیم و راههای درمان را برای شما توضیح دهیم، از اینکه با ما همراه بودید سپاسگزاریم.
برای آگاهی از مزایا و معایب و قیمت سمعک داخل گوشی با ما همراه باشید.
بدون دیدگاه