نوروپاتی گوش

نوروپاتی شنوایی چیست؟

نوروپاتی شنوایی یکی از اختلالات مربوط به گوش می‌باشد افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این اتفاق ممکن است از نوزادی و به دلایل مختلفی رخ دهد. نوروپاتی هنگامی به وجود می‌آید که گوش داخلی نتواند انتقال پیام را به مغز، به درستی انجام دهد. به همین علت شنوایی در درجات مختلف حاصل می‌شود اما درکی از آن وجود نخواهد داشت. در این مطلب قصد داریم تا نکاتی را در مورد نوروپاتی شنوایی شرح دهیم.

 

نحوه عملکرد گوش

بهتر است قبل از وارد شدن به مبحث نوروپاتی، بر نحوه عملکرد گوش مروری داشته باشیم. گوش انسان شامل ۳ قسمت است: گوش بیرونی، گوش میانی و گوش داخلی.

  • گوش خارجی وظیفه جمع آوری صدا و انتقال آن به گوش میانی را دارد و شامل لاله گوش و مجرای درون گوش می‌شود.
  • گوش میانی از پرده و چند استخوان به نام چکشی، رکابی و سندانی تشکیل می‌شود.
  • گوش داخلی نیز شامل حلزونی گوش و عصب‌های حسی درون آن می‌باشد.

پس از جمع آوری صدا توسط گوش بیرونی، امواج صوتی به پرده گوش منتقل می‌شوند و آن را به حرکت در آورند. پرده گوش سبب به حرکت در آمدن استخوان‌های گوش میانی می‌شود و در نهایت پیام به گوش درونی انتقال می‌یابد. در حلزون گوش سلول‌های عصبی وجود دارند که در مایعی شناور هستند. با به حرکت در آمدن این سلول‌ها پیام صوتی تشکیل می‌شود و توسط عصب گوش به مغز فرستاده می‌شود.

اختلال نوروپاتی گوش چگونه رخ می‌دهد؟

در نوروپاتی گوش، هر سه گوش بیرونی، میانی و داخلی کار خود را به درستی انجام می‌دهند اما انتقال پیام از گوش داخلی به مغز با مشکل مواجه می‌شود. افرادی که به نوروپاتی مبتلا هستند قادر به شنیدن صدا در درجات مختلف می‌باشند اما به دلیل نرسیدن پیام به مغز، درکی از گفتار حاصل نمی‌شود.

به صورت کلی علت‌های بروز نوروپاتی مشخص نیست اما در اغلب در کودکان زودرس رخ می‌دهد که سابقه خانوادگی ابتلا به این اختلال را داشته‌اند. نوزادان با اختلال متولد می‌شوند و در ماه‌های ابتدایی قابلیت تشخیص نوروپاتی گوش در آن‌ها وجود دارد. برخی از متخصصان معتقدند نوروپاتی گوش ممکن است به دلیل آسیب به سلول های گوش داخلی اتفاق بیافتد. در ادعایی دیگر احتمال بروز این اختلال را درست عمل نکردن نورون های عصبی انتقال دهنده پیام صوتی به مغز دانسته اند. همان طور که گفتیم این مشکل ممکن است به دلایل ارثی و خانوادگی نیز باشد.

اختلال نوروپاتی اکنون ۱۰ درصد تا ۱۵ درصد اختلالات مربوط به شنوایی را در بر گرفته است. اما اتفاق خوب این است که در عصر ما و پیشرفت علم و تکنولوژی سبب شده تا کودکان دارنده این اختلال، بتوانند با کمک ابزارهای پزشکی مخصوص، روش های برقراری ارتباط تصویری و … توانایی ارتباط با جامعه و افراد مختلف را داشته باشند.

علت های بروز نوروپاتی چیست؟

طبق تحقیقات کودکانی که در بدو تولد وزن کمی دارند و یا تولد آن ها زودتر از هفته ۲۸ام بوده است احتمال بروز این اختلال در آن ها وجود دارد. اگر نوزاد در هنگام تولید دچار کمبود اکسیژن شود و یا پس از تولد دچار زردی بالا باشد ممکن است اختلالاتی در شنوایی او به وجود آید.

مادران باردار در هنگام حاملگی نباید مصرف خودسرانه دارو داشته باشند. این اتفاق ممکن است در تشکیل اعضای جنین مشکلاتی به وجود آورد. در برزگسالان تب بالا، مننژیت، انواع بیماری های با منشا باکتریایی و یا ویروسی، صداهای بلند و … ممکن است سبب آسیب به شنوایی گوش و بروز نوروپاتی شود.

آیا سمعک روی نوروپاتی جواب می دهد؟

کارشناسان و پژوهشگران همواره به دنبال بهترین راه برای کمک به کودکان دارای نوروپاتی گوش بوده اند. تقویت درک گفتار، کاشت حلزون در گوش و استفاده از سمعک از روش هایی است که در جهت درمان این اختلال به کار گرفته شده است.

استفاده از سمعک و تجویز سمعک برای افراد نوروپاتی زمانی توسط پزشک متخصص تجویز می شود که این اختلال سبب کم شنوایی کودک شده باشد. در این هنگام تجویز یک یا دو سمعک باعث می شود تا برای مدتی کودک بتوان صداهای پیرامون را به صورت تقویت شده بشنود و به مرور به این صدا ها عادت کند. ممکن است پزشک مدت مشخصی را برای استفاده از سمعک مشخص کند تا عملکرد گوش ارزیابی شود.

درصورت تغییر در آزمایشات و دیده شدن بهبودی، استفاده از سمعک متوقف می شود. در غیر این صورت کودک ملزم به استفاده دائمی از سمعک و یا کاشت پروتز حلزون در گوش داخلی می باشد. ماهان سمعک ارائه دهنده بهترین خدمات به مشتریان دارای مشکلات شنوایی می باشد.

تحقیقات علمی بیانگر این است استفاده از سمعک برای کودکان درگیر با نوروپاتی از ۶۰ تا ۶۵ درصد موفق بوده است. البته موفقیت کاشت حلزون در این افراد تا ۹۸ درصد نیز میباشد. برای خرید سمعک با کیفیت بهتر است به مراکز معتبر مراجعه کنید. ماهان سمعک در خدمت شماست تا به صورت غیر حضوری و آنلاین نیز پاسخگوی شما باشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *