در این متن قصد داریم علائم کم شنوایی را مورد بررسی قرار دهیم، پس با ما همراه باشید

افزایش سن و قرار گرفتن مزمن در معرض صداهای بلند هر دو به کاهش شنوایی کمک می کنند. عوامل دیگر، مانند جرم بیش از حد گوش، می توانند به طور موقت میزان رسانایی صداها را کاهش دهند.

آسیب به گوش داخلی. افزایش سن و قرار گرفتن در معرض صدای بلند ممکن است باعث ساییدگی و پارگی موها یا سلول های عصبی حلزون شود که سیگنال های صوتی را به مغز می فرستند. هنگامی که این موها یا سلول های عصبی آسیب دیده یا از بین می روند، سیگنال های الکتریکی به طور موثر منتقل نمی شوند و کاهش شنوایی رخ می دهد.

تجمع تدریجی جرم گوش جرم گوش می تواند مجرای گوش را مسدود کرده و از انتقال امواج صوتی جلوگیری کند. حذف جرم گوش می تواند به بازیابی شنوایی شما کمک کند.
عفونت گوش و رشد غیرطبیعی استخوان یا تومور. در گوش خارجی یا میانی، هر یک از اینها می تواند باعث کاهش شنوایی شود.

پارگی پرده گوش (پارگی پرده تمپان). صدای بلند، تغییرات ناگهانی فشار، ضربه زدن به پرده گوش با جسم و عفونت می تواند باعث پارگی پرده گوش شود و بر شنوایی شما تأثیر بگذارد.

چنانچه شما هریک از علائم کم شنوایی زیر را دارید و پاسخ شما مثبت است ؛ لازم است به یک  اودیولوژیست (کارشناس شنوایی شناسی) مراجعه کرده تا از نظر مشکل کم شنوایی ارزیابی شده و مشاوره های لازم را ببینید. برخی از این علائم کم شنوایی با دارودرمانی یا جراحی بهبود میابند ولی چنانچه عصب گوش درگیر باشد حتما باید از سمعک مناسب استفاده گردد تا جلوی پیشرفت کم شنوایی را گرفت.

برای تشخیص کم شنوایی بهتر است با پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشاوره نمایید.

علائم کم شنوایی

آیا متوجه زنگ تلفن یا در منزل خود نمیشوید؟

آیا دیگران معتقدند شما دچار کم شنوایی هستید؟

آیاصدای کسانی که ماسک گذاشتند را واضح نمیشنوید؟

آیا تا کنون در معرض صدای بلند قرار گرفته اید؟

آیاگفتار اطرافیان را میشنوید ولی کلمات واضح نیستند؟

آیا از دیگران درخواست میکنید کلماتشان را تکرار کنند؟

آیادر گوش خود صدای زنگ , باد یا وزوز احساس میکنید؟

آیا با نگاه کردن به چهره دیگران گفتارشان را بهتر متوجه میشوید؟

آیادر اماکن عمومی و شلوغ در درک کلمات اطرافیان با مشکل مواجه میشوید؟

اغلب صدای تلویزیون و رادیو را با صدایی بلندتر از اطرافیان خود گوش میدهید؟

آیا در مورد جزئیات موضوع جلسه ای که در آن حضور دارید از دیگران سوال میکنید؟

برای دسته بندی میزان علائم کم شنوایی معمولاً از طبقه بندی زیر استفاده می کنند:

علائم کم شنوایی خفیف:

که صدای آرام و ملایم، نجوا یا صدای گفتار از دور یا برخی صداهای محیطی قابل شنیدن نیست و در محیط های شلوغ، علائم کم شنوایی خود را بیشتر نشان می دهد. بهتر است که برای این افراد که در ابتدای افت شنوایی قرار دارند، لوازم کمک شنوایی تجویز شود. برای بزرگسالان از ۲۵ دسی‌بل بیشتر و برای کودکان از ۱۵ دسی‌بل کمتر باشد.

علائم کم شنوایی متوسط:

صدای ملایم و متوسط قابل شنیدن نیست. با این میزان کم شنوایی حتی در محیط آرام هم فرد مبتلا قادر به درک گفتار طبیعی نیست و صداهایی چون آواز پرندگان و صدای زنگ موبایل و تلفن و صدای موتور خودرو را هم بسیار مبهم می شنود.
علائم کم شنوایی شدید: تنها برخی صداها قابل شنیدن هستند.  مبتلایان به این نوع کم شنوایی از لب خوانی برای درک محتوای گفتار بهره زیادی می برند.

 علائم کم شنوایی عمیق:

جز بسیار کمی از کل شنوایی باقیمانده است و فرد تنها صدای خیلی بلند را می تواند بشنود (مثل صدای شلیک با اسلحه، صدای موتور جت و…) با سمعک های سوپر پاور جدید که تکنولوژی جابجایی فرکانس را دارند می توان به این افراد قدری کمک کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *